~P.I.N.K.L.I.O.U.S~
Friday, February 27, 2009
arggghhh
gle bosan download VIRUS niee!!!!!...
blk je dri cuti sem de midterm anatomy.. seb bek satu paper je...

LeT Me DoWn, LeT Me RoUnd
Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 5:53 AM   0 comments
Tuesday, February 24, 2009
About me!!!
boring pnye psl.. xde point utuk dibicarakan nie jela yg ade..
suke ati korg la nk baca ke xnk.. xpnh pakse un.. sekadar untuk menghilangkan boring je..


First sekali, ofcourse r tentang kite kan2x... Xkan tentang owg len kowt.. :D...

Tepat pada 07/07/1989 jam 1045am bertempat di salah satu Hospital di Puchong, kite dilahirkan...Actually kite nie pure from Kelantan.. (hahaha msti lau sapa2 yg xknl sgt kite, xcaye kite nie pure from Kelantan kan2x)...

Kite mula mengenal abjad A,B,C and so on, Alif, Ba, Ta and soo on, pada umur 5 tahun(1994) disekolah Tadika Islam Nurul Ain, Taman Seraya, kite sekolah kat sne smpai umur 6 tahun(1995).. Tyme dulu2x, kite agak tembam, (xcye nengok gmbr kat sebelah kanan nie...).. Macam bdk len gak pes2 masuk sekolah gerenti nanes.. betul x???? Kite bukan sekadar nanes je, siap bawak botol susu ag masuk kelas.. sampaikan Cikgu2 pening tatao nak uat cmne.. hahaha.. Mmg agak kelakar la.. owg len dalam beg bwk botol air.. kite dalam beg bwk boto susu.. penah suatu ketika dulu, kite nanes kuat gle.. sebabnya mama x ltk botol susu dalam beg.. bukannya sebab ape pun.. Menda nie berlarutan sampai kite umur 6 tahun.. ^o^...

Bukan sampai situ aje, masuk je 7 tahun(1996-2001), mama gan abah antar kite kat Sekolah Kebangsaan Taman Muda(sapa2 yg msuk sekolah 2 conform xpenah tua)... tyme standard one ag r, kite xmo bertegur sapa bkn sekadar dak2 kelas je, dak2 len un sme.. dengan harapan dorg yg tegur dulu.. hahaha.. yela klu kite tegur dulu uatnye dorg xlyn.. xke segan??? huhuhu.. msuk standard two, sme jgk x bertegur sapa smpai r standard 4, bru la berani untuk memulakan salam perkenalan dulu ;D... Waktu sekolah rendah dulu, kite ramai gak bezfrenz.. tp da xgat da.. huhuhuhu.. yang ingat.. Dayah, Intan, Nabila Haifa, Along, Ain 2 je yg kite gat.. huhuhu sorry..

Lepas UPSR, mcm bese r melepak kat umah, smbung lek project "mengubang" rumah.. huhuhuhu.. After a few month result UPSR kuar.. emmm agak memberangsangkan jgk r.. gatkan ala kadar je.. huhuhu... Pas2 makcik beli borang sekolah Maahad Darul Anuar(MADA).. Actually makcik belikan untuk someone (xgat da sape, tp yg penting dye 2 sepupu kite la), tp sepupu kite dye matrix, Makcik kite un bagila kat kite borang 2.. Kite dengan tk bersemangatnye mengisi r borg 2. One month before January, Sekolah Maahad 2 panggil interview, pegi jela.. Yela gatkan xdapat, sebab tengok ramai ag yg power2 dr kite.. Tyme interview 2 de 2 sesi.. Sesi pertama Ujian bertulis sesi kedua Ujian lisan a.k.a hafazan.. After a few week kite dapat tawaran msuk sana.. Memang menangis xberlagu la.. hahaha.. yela mne xnye sekolah 2 da la kat kelantan, pas2 bru umur 13 tahun da berpisah gan family, duk ostel ):... Tyme bulan 1, kite g Kelantan, daftar kat Maahad Darul Anuar, Pulau Melaka, Kelantan (2002-2003).. Pes2 msuk sne kite da demam, mlm, first day kat sne kite tepon mama, pkul 11.00 mlm plk 2.. Cian mama gan abah dtg2, tp xleyh masuk sebab pintu pagar da tutup.. Sejak kite sekolah kat kelantan boleh dikatakan, every month kite akan demam ):, every 4 month msuk sepital, coz kena masuk air.. Kite sekolah kat kelantan setahun je.. pas2 pindah kat sini, sekolah kat Sekolah Menengah Agama (Arab) Ilmi, Ampang... Pes2 msuk sekolah kat ampang un kite sme gak x bertegur sape.. Sampaikan de yg ckp kite nie sombong r.. Tyme kat Ampang un kite ramai kwn bek first2 sekali yg kite kenal Eika, kite gan eika bestfrenz from form 1 ag until now.. Pastu brulah mula rapat gan Sha, Dya, Timz, Timah, Team, pas2 ramai ag r.. sampai x tertulis.. rindu kat korg sume.. kite sekolah kat ilmi from form 2-form 5...

After SPM, kite amek kursus jangka pendek kat Institut Pendidikan Generasi.. kite amek Sijil Pengurusan Pejabat... After habis kat Generasi, duk uma taman anggur kat belakang rumah, sementara tunggu result kolej.. Banyak jgk r kite apply, KPTM, UNISEL, UNIKL, PTPL.. Leyh dikatakan sumenye dapat r, ala besenya IPTS, mmg "conform" dapat punyala.. Xde yg xdpt.. KPTM kite dapat Dip. in Accountancy, intake julai.. Tapi mak xbg.. don't know why???? UNIKL lak Dip. pe tah r xgat tp under MIAT(Malaysia Institut Areoplane Technology) kat sepang intake Julai gak.. Before masuk situ de Interview, tyme interview 2 un de dua bahagian, Ujian bertulis gan Lisan... Gatkan x lepas interview, after a few month dpt surat tawaran, tp kite x g gak.. Coz course 2 dye bermain dibawah matahari.. kite ne la leyh kne panas.. Unisel.... actually kite da dpt intake MAY dulu, intake May kite dpt Dip in accountancy, kat kampus Bestari Jaya.. tapi x g, coz tyme 2 kite de test for Sijil Pengurusan Pejabat.. After that kite dapat intake Julai, Dip in Medical Laboratory Technology.. kat kampus Shah Alam.. yang nie bru kite coz dye masuk tyme akhir bulan 7.. Dala 3 bulan before msuk Unisel asyik demam je.. blh dikatakan setiap bulan demam... lepas 2, three week b4 masuk unisel demam lg.. tyme nie demam sebab my family dok tegur makan banyak.. haaa kan da demam, lepas demam tros x lalu makan, seminggu gak r demam.. One week before masuk demam lagi.. Ayaiiii tatao la nape asyik demam je.. Masuk Unisel dengan keadaan demamnya, tyme orientasi, mmg xde mood untuk diorientasi... rase nak blk je.. tp tpakse btahan gak.. tp seb bek tyme nie sekejap je demam, ari rabu b4 abis orientasi bru bek demam.. dala 2 bek2 je demam, tros kne denda gan sorg abg fasi nie(Abg Syam).. sebab nya msuk dewan lambat.. uishhhhh!!!!.. mmg sbr jela... nk uat cmne salah kiteorg gak siap lmbat.. :D... tyme kat Unisel nie, bru de keyakinan 2k memulakan salam perkenalan.. Org yang paling first kite kenal, Syima.. dye duk kat katil atas kite.. msuk bulan 10, brula kenal gan ramai org... hahaha..

*********
About my life..
Nama kite kalau mengikut IC NURDIANA BINTI MOHAMAD.. kite ade Abah, mama, 2 orang abang gan 2 org kakak.. kite anak bongsu(surenyela klu sapa2 yg xrpt gan kite, even rpt sekali pun ingat kite anak sulong..kan2x).. Abah kite nme dye Mohamad Bin Mat Daud.. Mama kite, Khadijah Binti Mat Isa... Yang sulong sekali abang kite, nama dye Khairul Mazman bin Mohamad, second un abang gak, Khizmie bin Mohamad. Yang third barula kakak.. kakak sulong name dye Khairil Baiah binti Mohamad, second Nurul Shuhada binti Mohamad.. Kite ade 3 org anak buah.. First sekali lelaki, Zairil Izhan bin Zulkifli, second gan third baru perempuan.. Dang Anum binti Zulkifli gan Nur Amna Nastasha binti Mohd Suhairi.. Tapi dalam kiteorg nie kite paling rapat gan anak buah yg third, mmg syg gle gan dye..
Ramai tnye berat kite, smpai letih nk menjawabnya.. berat kite around 39-43 kg.. actually teringin ssgt nk sampai tahap 45 kg.. tp ntah la tatao nape la susah sgt.. :G.. tinggi pulak tak yah ckp r.. budak yang bru 18 tahun un sme tinggi gan kite :L.. sampaikan de sorg abang nie (tatao nme sebenar dye sape..) cakap kite nie rendah.. berapi je telinga nie mdengarnya.. atleast sy tinggi jugak.. yelah klu sy berdiri sebelah laki mmg r nmpk sy rendah.. sabar jela.. uishhh!!!!
*rasenye da mcm bdk2 tadika lak cara kite cerita.. tp suka ati kite la nk cite cmne un.. nie kitenye blog... bknnye korang nye blog un.. huhuhu :D... juz kidding je... ^O^.. PEACE NO WAR!!
*nie jela serba sedikit tentang kite..
LeT Me DoWn, LeT Me RoUnd.. huhuhu
Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 6:34 AM   0 comments
Cerita Lelaki (diari seorang perempuan)
  1. Jika kamu melayaninya dengan baik, dia fikir kamu jth cinta padanya. Jika tidak, kamu dikatanya sombong!
  2. Jika kamu bpakaian cantik, dia fikir kamu sedang mcuba untuk menggodanya. Jika tidak, dia akan kata kamu "out-of-date"
  3. Jika kamu bdebat dgnnya, dia kata kamu keras kepala. Jika kamu ttp diam, dia akan kata kamu x b'otak..
  4. Jika kamu lebih bjk drpdnya, dia akan rasa malu. Jika dia yang lebih bijak, dia akan kata "dia lah plg hebat"
  5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkan kamu. Jika kamu mencintainya, dia akan cuba meninggalkan kamu
  6. Jika kamu beritahu dia masalah kamu, katanya kamu menyusahkan. Jika tidak, dia akan kata kamu tidak mpercayai dirinya
  7. Jika kamu cerewet padanya, katanya kamu seperti seorang pengasuh. Tapi jika dia yang cerewet pd kamu, katanya itu kerana dia prihatin
  8. Jika kamu melanggar janjimu, katanya kamu tidak boleh dipercayai. Jika dia yang ingkari janjinya, dia kata dia melakukannya kerana terpaksa
  9. Jika kamu merokok, katanya kamu gadis liar. Tapi kalau dia yg merokok, katanya dia seorg gentleman!
  10. Jika kamu menyakitinya, katanya kamu perempuan kejam. Tapi jika dia yang menyakiti kamu, katanya itu kerana kamu terlalu sensetif dan sukar untuk dibahagiakan

P/S :Jika kamu memberitahu semua lelaki mengenai penyataan ini, mereka pasti bersumpah bahawa ia tidak benar sama sekali! Tapi jika kamu tidak beritahu pula, mereka akan kata kamu egois! Alahai!!!....

Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 4:52 AM   0 comments
Monday, February 23, 2009
Missshhh my Owld Pwenz So and so and so and so and soooo muccchhhh
Korang!!!!!!
Bile nak jmpe???
Da rindu glee!!!
Mesti de yg semakin tembam, membesar dan kiut kan????
Bler nk uat reunion!!!
Sumenye sibuk jee...
Mengalahkan Bussinesman&women je korg nie tao!!!
Dya, Eika, Timz, and Sha!!!
Rindu gle gan korg...
Timz!!!
Da la duk Putrajaya...
Spe suh pindah jauh2x sgt...
Rindu dowh nk gaduh gan ko!!!
Da lme rsenye x g Ampang Point...
Pela jd gan A.P skunk kan..
McD, KFC.. mesti da xlaku.. ;D
hahahhaa.. Popular un sme gak...
Mesti abg kat Mcd tue rindu kat ak gan ko... :0

Dya!!!
Rindu kat awak...
Walaupun kite rapat gan awak tyme form 4...
Even tyme kite form 2..
Satu kelas gan awak..
Tp x pernah bertegur sapakan2x....
Tapi, kawan gan awak mmg bez gle la...

Eika!!!
Miss gle gan awak...
Awaklah kawan yang paling lame kite kenal...
Tyme mula2 kita masuk Ilmi lg...
Kita sayang sangat kat awak...
Kita masih ingat lagi tyme form 1...
Kita gan awak salu je pergi office x pakai kasut...
Disebabkan kite terlalu rapat...
Ustazah Syarifah xbg kite duduk satu kumpulan kan.. hahaha..

Sha!!!
Sayang gile kat awak...
Walaupun pernah suatu ketika dulu..
Awak cakap kite nie "perampas"...
Seriuslly kite xterniat langsung nk marah..
Kite nak ketawa de la...
Pela awak nie ckp kite cm g2.. hahaha
Tapi skunk, kite jd kwn bek kan2x...

misshhh u all sooo much!!!!

Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 6:45 AM   0 comments
Serba Sedikit tentang Denggi!!! Check it out!!!


Demam Denggi merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus Denggi (genus Flavivirus) yang disebar oleh nyamuk Aedes betina. Cara penyebarannya ialah melalui gigitan nyamuk aedes orang yang berpenyakit virus denggi kepada orang yang sihat. Terdapat dua jenis denggi yang paling berat iaitu Demam Hemoragik Denggi (DHF) dan Sindrom Kejutan Denggi (DSS).Virus Denggi akan terpendam di dalam badan pesakit selama 3 - 14 hari (purata 4 hingga 6 hari) sebelum menunjukkan tanda-tanda. Pesakit mungkin akan mengalami demam mengejut diikuti dengan berbagai-bagai tanda dan gejala tidak khusus.Denggi dan denggi berdarah merupakan penyakit febril akut (acute febrile), dijumpai di kawasan tropika, dengan taburan geografi serupa dengan malaria. Disebabkan oleh satu daripada empat virus serotype yang berkait rapat dari genus Flavivirus, famili Flaviviridae, setiap serotype cukup berbeza menjadikan tiadanya perlindungan bertindan (cross-protection) dan wabak denggi yang disebabkan oleh pelbagai serotype (hyperendemicity) boleh berlaku. Denggi disebarkan kepada manusia oleh nyamuk Aedes aegypti (hanya kadang-kala oleh Aedes albopictus).

Tanda dan gejala
Demam denggi bermula dengan demam mengejut, dengan sakit kepala teruk, sakit di belakang bebola mata, sakit sendi dan otot (myalgias dan arthralgias, sakit pinggang yang teruk menyebabkan ia juga digelar demam tulang-pecah - break-bone fever) dan gatal-gatal. Ciri-ciri keradangan demam denggi adalah bnintik-bintik merah terang, dan biasanya muncul di anggota bahagian bawah - pada sesetengah pesakit, ia merebak hampir kepada keseluruhan tubuh. Tanda pada kulit yang klasik ialah seluruh kulit tubuh bertukar kemerahan diselangi dengan tompok-tompok kulit warna yang normal (island of white in a sea of red). Kemungkinannya terdapat gastritis dengan gabungan sakit perut, mual, muntah atau cirit-cirit. Pesakit juga boleh mendapat radang hati, radang otak (lebih pada kanak-kanak) dan juga dalam kes luarbiasa radang otot jantung (cardiomyopathy).Demam denggi klassik berlarutan selama enam hingga tujuh hari dengan demam kembali memuncak pada akhir demam (dikenali sebagai pola biphasic). Secara klinikal bilangan sel darah pembeku (platelet) akan turun sehingga hilang demam diikuti dengan kehilangan bendalir plasma darah dari salur darah ke dalam tisu perantara atau ruang ke tiga (third space loss di antara selaput paru-paru, ruang peritoneum dan sebagainya), kerana kapilari darah menjadi rapuh (capillary fragillity). Pada peringkat ini pesakit terdedah kepada renjatan dan risiko perdarahan.Kes DHF juga menunjukkan demam tinggi, fenomena pendarahan, trombositopenia (thrombocytopenia) dan haemoconcentration. Sebahagian kecil kes membawa kepada sindrom kejutan denggi (dengue shock syndrome) atau DDS yang mempunyai kadar kematian yang tinggi.
Diagnosis
Diagnosis denggi kebiasaannya dibuat secara klinikal. Gambaran klasik adalah demam tanpa sumber jangkitan tempatan, bintik-bintik gatal dengan thrombocytopenia dan kemungkinan leukopenia.Kajian serologi dan PCR (polymerase chain reaction) digunakan bagi mengesahkan diagnosa denggi sekiranya diperlukan secara klinikal.
RawatanRawatan utama adalah terapi sokongan. Pesakit digalakkan untuk mengekalkan makan, terutamanya minum air. Sekiranya pesakit tidak mahu / mampu minum, tambahan melalui cecair intravena mungkin diperlukan untuk menghalang kekeringan dan hemoconcentration teruk. Pemindahan darah mungkin diperlukan sekiranya bilangan platelet turun dengan banyaknya.
Epidemiologi
Wabak pertama berlaku hampir serentak, di Asia, Afrika, dan Amerika Utara pada tahun 1780-an, penyakit tersebut dikenal pasti dan diberi nama pada 1779. Pada awalnya ia tidak merbahaya. Wabak sejagat meletus di di Asia Tenggara sekitar 1950-an, dan pada 1975 DHF telah menjadi sebab utama kematian dikalangan kanak-kanak dikebanyakan negara dikawasan tersebut. Wabak denggi menjadi kebiasaan semenjak 1980-an, pada akhir 1990s denggi merupakan penyakit virus bawaan nyamuk paling utama menjangkiti manusia selepas malaria, terdapat 40 juta kes demam denggi dan beberapa ratus ribu demam denggi berdarah setiap tahun. Pada Februari 2002 terdapat wabak teruk di Rio De Janeiro, membabitkan satu juta penduduk tetapi hanya mengakibatkan enam belas kematian.Wabak teruk demam denggi biasanya berlaku setiap lima atau enam tahun. Terdapat kecenderungan bahawa sebahagian besar penduduk mudah dijangkiti walaupun berlaku wabak sebelumnya kerana terdapat empat jenis virus denggi dan mereka yang baru memasuki penduduk sasaran, samaada melalui kelahiran atau immigrasi.Penyakit Demam Denggi mula dilaporkan di Malaysia pada tahun 1902 lagi. Pada tahun 1962, wabak pertama demam denggi berdarah berlaku di Georgetown, Pulau Pinang dan Kuala Lumpur pada tahun 1973. Semenjak itu, penyakit demam denggi dan demam denggi berdarah telah dikesan berlaku di seluruh negara. Semenjak penyakit demam denggi mula dikesan, ia telah menunjukkan peningkatan yang seiring dengan pertambahan kawasan bandar, pembangunan dan peningkatan kepadatan penduduk. Pada tahun 1991, sebanyak 6628 kes demam denggi dilaporkan di seluruh Malaysia. Pada tahun 1998, sebanyak 27,373 kes demam denggi dilaporkan iaitu peningkatan sebanyak 4 kali ganda dari tahun 1991.Di Singapura, terdapat 4-5000 kes dilaporkan berkaitan dengan demam denggi atau demam denggi berdarah setiap tahun. Pada tahun 2003, terdapat 6 kematian disebabkan sindrom kejutan denggi. Ia dipercayai bahawa kes demam denggi yang dilapurkan adalah rendah kerana ia tidak mengendahkan kes subklinikal dan kes di mana pesakit tidak hadir untuk rawatan perubatan. Kadar kematian disebabkan denggi oleh itu dianggarkan kurang daripada 1 dari 1000 kes.
Pencegahan
Pada masa kini tidak terdapat vaksin siap untuk demam denggi flavivirus.Cara mencegah denggi yang utama adalah menghapuskan atau mengurangkan vektor nyamuk pembawa denggi. Langkah menghapuskan takungan air (seperti dalam bekas bunga) terbukti berkesan bagi mengawal penyakit bawaan nyamuk.Pengunaan ubat jentik-jentik juga berkesan untuk menghapuskan jentik-jentik, manakala penggunaan kelambu dan juga semburan (fogging) juga boleh membantu.
Wabak terkini
Di Asia Tenggara:
Indonesia (2006): 114,656 kes dilaporkan dengan 1,196 kes kematian.
Malaysia (2006): 34,386 kes dikesan dengan 70 kematian.
Thailand (2006): 20,000 dijangkiti dengan 23 kematian.
Filipina (2006): 16,929 kes dengan 324 kematian.
Singapura (2006): 3,051 kes dikesan.
Thailand (2006): 20,00 kes dikesan dan 23 kematian.
Myanmar (2006): 11,383 kes dikesan dan 128 kematian.
Vietnam (2006): 77,800 kes dikesan dan 68 kematian.
Mengenal pasti demam denggi
Demam denggi adalah sejenis penyakit berjangkit berbahaya yang disebabkan oleh virus denggi dan dibawa oleh nyamuk aedes.Pada masa ini, tiada ubat khusus untuk merawat penyakit itu kecuali aktiviti pencegahan adalah amat penting.Antara tanda-tanda demam denggi ialah:Demam kuat yang mengejut dan berterusanBintik merah pada kulitSakit teruk pada tulang-tulang, otot-otot, sendi-sendi, biji mata dan kepalaBerdarah pada badan, hidung dan mulutHilang selera makanMuntah-muntahSakit perutrasa pahit pada lidah
Bagaimana demam denggi berjangkitNyamuk aedes membawa kuman deman denggiSeorang yang sihat digigit oleh nyamuk aedesPesakit demam denggi mengandungi kuman denggi di dalam badannya.Nyamuk aedes menggigit pesakit denggi
*****
Kat Shah Alam paling tinggi wabak nie.. Pada hari Sabtu(14Feb2009), KKM datang untuk sembur pe benda tah, xgat... Dye siap bg notis "kalau sesiapa yang berdegil x buka pintu dye boleh pecahkan pintu dan tingkap".. Gile ganas gak dowg nie'kan.. hahahaha.. So for sesiapa yg tggl kat Shah Alam 2 beware la ekk... Sem lepas je, de sorg dak kelas kite, kena denggi, lebih kurg 3 minggu xmsok kelas.. Sampaikan Ustaz Adlin panggil dye denggi, sebab ustaz xgat nama dye.. Hishh ustaz nie asyik ingat gelaran je.. Nama kiteorg xgat.. Tue jela yang dye gat.. hahaha.. Rindu pulak kat Ustaz Adlin.. Aduyaiii.. Bulan 1 ritu kiteorg kena temuduga 4 Koko.. Ustaz Adlin terlibat sekali.. Gatkan nk g kat Ustaz Adlin, coz senang sikit.. tp bile pikir2 balik kiteorg pernah uat kes (lambat antar assigment).. tros x jd... tp mmg seriuslly la rindu banget kat Ustaz....
Muka2 yang menjadi target Ust Adlin...
Apabila Assigment tersalah buat...
Inilah hasilnya!!!
Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 5:19 AM   0 comments
Sunday, February 22, 2009
I know u love me...
Mungkinkah diri ini telah jatuh cinta untuk kali yg ke 3...
Ohhhh tidak sama sekali...
Tak mungkin diri ini jatuh cinta lg...
Tapi C dye, telah membuatkan diriku x tentu hala...
Nak kata xnk...
Tapi tak sanggup untuk melukakan hatinya...
Nak kata nak...
Tapi tak sanggup untuk menipu diri ini dan dirinya...
I know u love me...
But,
I don't love u...
Because u heart not for me
You heart for someone...
Sorry...
Slid down the rainbow at 6:29 AM   0 comments
i was tagged by joanne (:

1. What is your real name: Nurdiana binti Mohamad

2. Nickname: Yana, Ana, Adik, Dania, Daina, Diana or Nadia (you can call me whatever)

3. Bestfriend: Sktm Student - Dayah, Ilmi Student - Dya, Timz, Eika, Sha

4. An Ambition: Actually Accountancy

5. An occupation: Student

6. Something someone can wear: shoes

7. A food: Chinese, Japanesse

8. Study: University Industri Selangor, Campus Shah Alam

9. Course: Medical Laboratory Technology

10.A reason for being late: woke up late, makeup :D

11. Something you shout: Let me down, Let me round ;D

12. A movie title: Alvin And The Chipmunks

13. Something you drink: Manggo Juice wooooh!

14. An Animal: Cat

study biostatistic...

Slid down the rainbow at 5:46 AM   0 comments
Saturday, February 21, 2009
happy birthday..
NURUL HUDA
26TH FEBUARY 1989


K.SHA
26TH FEBUARY 1986

NURUL HUSNA
25TH FEBUARY 1990

AZZYATI AKMAL
21TH FEBUARY 1990
Slid down the rainbow at 7:38 AM   0 comments
Friday, February 20, 2009
Pengembaraan


... Jom g tengok cite geng: pengembaraan bermula nakkk!!!!!!!...
...tgk kat TS...
JOMMMMM!!!!!
Slid down the rainbow at 6:45 AM   0 comments
Tuesday, February 17, 2009
try to forget him!!!
First and foremost i would like to wish Happy Belated Bezday to my buddy "Aril" (don't noe what is real name, du bu chi).. huhuhuhu

ARIL

08 FEBUARY 1988

Back to main topic... Yeaaa i really2x want to forget his, because i noe mybe dye mnt kat someone.. hahaha.. citenye bermula, tyme 2 kite gan kwn kite nie g prog under one club nie.. dye un g gak.. ntah nape ble dye ckp gan bergambar gan someone nie, jd cm sakit hati je. Lau dulu dye bercakap or bergambar, x kisah sgt.. tp ble dye bckp and brgambar wid someone nie, rse cam sakit gle hati nie.. don't noe why...

And bermula this tyme, this day, kite nak join sume aktiviti.. Xkisah r.. tp lau lasak2 tue kena pikir dulu la, kite ne leyh men lasak2x sgt..

My mum call td cakap ade surat PLKN.. Gilela, kena panggil lagi sekali, gatkan da xkena panggil da... tp kena gak.. actually kite patut pergi tyme 2007 dulu panggilan ke 3 kat Pahang, tp disebabkan, tyme 2 kite bru amek SPM, buat la penangguhan.. Patutkah kita pergi or buat dunno je????? hahahahaha....


don't like PLKN

Slid down the rainbow at 11:12 PM   0 comments
Thursday, February 12, 2009
Next week before Mid Sem Break!!!
17/2/09 : Mid Term Mandarin 5pm-7pm
: Repleacement Proficiency English 2 8pm-10.30pm
18/2/09 : Mid Term Basic Microbiology (Chapter 1-3) 10.30am-12.30am
: Mid Term Anatomy and Physiology 2, (Chapter 1-5) Either 2pm-4pm or 4pm-6pm
19/2/09 : Mid Term Biostatistic (Chapter Data and Probability) 2pm-5pm
: Mid Term Proficiency English 2 5pm-8pm

* tak full sangatla next week

Good Luck for Student Medical Laboratory Technology (1/08/09)

Chayok!!!! Gamabet!!!

Slid down the rainbow at 7:09 AM   0 comments
Wednesday, February 4, 2009
wake up early
Nie first tyme dalam second sem nie bgun awal. Coz de lab Microbiology... hahaha.. mne x nye, salu kelas pukul 2pm, plg awal un pukul 1030am.. So agak susah jgk la untuk bangun awal 2... hahahaha, tp terpaksa gak bangun awal.. Mula2 tue naik tingkat 3, sebab ingatkan Lab kat tingakt 3.. tggu punya lama, aleh2 Otai nek ckp Lab kat tingkat 2.. Cittt siot punya otai, kiteorg ingatkan Lab kat sebelah lg 1 rupenya kat bawah Lab yang kiteorg salah masuk je.. dye pergi bawaknya kiteorg jalan bukan men jauh ag.. sabar jelaaaa...

Dalam Lab, Miss Zaihana cakap actually kiteorg kne amek sampel air tasik 4 what ntah la xgat, tp xbleyh atas factor2x keselamatan yg x dapat dielakkan.. Miss suh kiteorg tgk cell Anatomy, gle bohsan asyik tengok benda yg same je masuk kelas Encik Amir tgk cell 2 gak.. Arghhhh... Miss kuar amek sampel air pasu, dye suh tgk pe bacteria yg ade... Gile banyak bacteria, geliiiiii!!!!!!! dala 2 main tarik tali lak gan kiteorg, segan nak kuar konon.. hahahaha.. tp mmg seriously la, gile bnyk bacteria yg berada di citu.. eyuuuu!!!!!!
Slid down the rainbow at 7:14 PM   0 comments
Where To?
Posts of Note
Books I Want to Read
Get me one of these books and I'll be your loyal friend for life (see below for my email address if you're actually considering the idea - not that I'm expecting you to)...
  • Snakehead
  • Morning is a Long Time Coming
  • Baby Blue
  • Incarceron
  • The Fighting Pit
  • The Hunting Forest
  • City of Flowers
  • A Small Person Far Away
  • Bombs on Aunt Dainty
  • The Other Way Round
  • The Time Withces
  • The Wild West Withches
  • Inkheart
  • Inkspell
  • Inkdeath
  • Heartsongs
  • Midnight's Choice
  • The Princess Bride
  • 1984
  • Wild Blood
  • The Magic Faraway Tree
  • The Folk of the Faraway Tree,
  • The Faraway Tree Stories
  • Old Magic
  • The Notebook
  • Friendship According to Humphrey
  • Necropolis: City of the Dead
  • Wicked of the West
  • The Greek Who Stole Christmas
  • When Santa Fell to Earth
    • ...and lots more...
Links
  • Home
  • Email me! (I'd like that)
  • Wild City Online - Writing Forums
  • Online Book Club
  • FanFiction
  • Life is a Journal
  • Naming Characters
  • Start a Reading Diary
  • Poem of the Week
  • Behind the Book
  • Read Mind Write
  • Blog Listings
  • Backgrounds

  • Books Blogs - BlogCatalog Blog Directory