~P.I.N.K.L.I.O.U.S~
Tuesday, April 21, 2009
I Promise that you....
♥I promise you my heart♥
♥I promise you my life♥
♥I promise we'll never be apart♥
♥I promise not to hurt you♥
♥I promise to never make you cry♥
♥I promise to always trust you♥
♥I promise not to lie♥
♥I promise you forever♥
♥I promise you tonight♥
♥I promise you my respect♥
♥I promise to do things right♥
♥I promise to always be there♥
♥I promise until the end♥
♥I promise to always love you♥
♥I promise to be your best friend♥
♥I promise you my love♥
♥I promise you my life♥
♥I promise this forever♥
♥I promise our friendship is my life♥
♥u're the PEANUT to my BUTTER♥
♥u're the STAR to my BURST♥
♥u're the M to my M,♥
♥u're the POP to my TART,♥
♥u're the MILKY to my WAY,♥
♥u're the FRUIT to my LOOP,♥
♥u're the MILK to my DUDS,♥
♥u're the LUCKY to my CHARMS,♥
♥u're the ICE to my CREAM,but mostly....♥u're the BEST to my FRIEND♥

Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 1:20 AM   0 comments
Monday, April 13, 2009
Fairy Tale versi Unisel Shah Alam...
BARISAN PELAKON
Berdiri : Mattheus (King Caspian), Osvera Bella (Lady Bug), Nazli (Prince Carlo), Merilyn (Lady Duyung), Weranitha (Snow Black)
Duduk: Nurdiana (Princess Anna), Atikah (Princess Anne), Syafiqah (Queen Bee)

SCENE 1

 

Caspian : Adinda, beta ingin mengadakan majlis makan malam di istana kita ini.

Queen : Adinda tiada bantahan kekanda. Malah adinda berbesar hati untuk menerima kunjungan. Siapa yang akan kekanda jemput.

Caspian : Pemerintah dari Negara jiran

Anne & Anna : Apa!!! Ayahanda nak jemput puteri yang sombong itu???(serentak)

Anna : Mana blh ayahanda… anakanda, tak suka berkawan dengan mereka

Anne : betul ayahanda.. Lady duyung tu gadis yang sombong

(Obama bangun)

Caspian : Negara kita saling memerlukan. (senyum sinis). Ayahanda putuskan majlis itu akan diadakan pada malam esok (Obama beredar)

Anna : Bonda, Kami tak suka pada Puteri dasar laut itu

Queen : Ini adalah perintah ayahanda kamu


SCENE 2

 

Prince : Adinda, kekanda mula merasa rindu pada tempat asal kita.

Snow Black : Apa agaknya yang sedang dilakukan bonda dan adinda

Prince : Adinda, maafkan kekanda krn memisahkan adinda dgn dunia luar.

Snow Black : (Menutup mulut prince dengan tangan) kekanda, tanpa kekanda di sisi, kebahagian adinda tidak kemana-mana

Prince : Kekanda sangat menghargai kasih saying yang adinda curahkan.


SCENE 3

 

Anna : Anne, puteri dasar laut itu sangat cantik malam ini. Anna cemburu

Anne : Anne pun merasa perkara yang sama. Mesti dia dan ibunya sengaja hendak menggoda ayahanda.

Anna : Mari kita lakukan sesuatu supaya dia tidak menjadi perhatian lagi di majlis ini.

Anne : ( terkejut) Anna pastikah?

(berjalan menghampiri Lady Duyung)

Lady Duyung : Bonda!!! 2 org puteri sihir ini telah mengotorkan baju anakanda!

(Anne & Anna buat muka tidak bersalah. Caspian, Queen & Lady Bug masuk stage menghampiri Lady Duyung).

Queen : anakanda, anakanda tak apa2? (menyoal Anne & Anna)

Lady Bug : Mestilah mereka tiada apa2 krn yang diapa2kan ialah puteri beta.

Caspian : Anakanda, apa yang sedang berlaku?

Anne : Anakanda berdua tidak melakukan apa2 ayahanda

Anna : Semuanya secara tidak sengaja. Lady duyung yang sengaja membesarkan cerita

Lady Duyung : Tipu!!! Mereka sengaja megotorkan baju patik kerana mereka cemburu

(Lady Duyung menolak bahu Anne dan Anna membalas untuk pihak Anne. Adegan bergaduh)

Caspian : kamu bertiga! Menghadap kami sekarang

(Dalam office Caspian)

Caspian : Kamu bertiga telah memalukan beta! Tahukah kamu bahawa majlis ini adalah untuk mengeratkan hubungan 2 buah keluarga

Anna : Ayahanda Lady Duyung yang memulakan pergaduhan itu dahulu

Lady Duyung : Tidak Tuanku .pa tik tidak bersalah.patik sedar patikl sebagai tetamu harus menghormati tuan rumah.

Lady bug: tuanku, beta tahu ini adalah Negara tuanku dan mereka juga puteri tuanku. Tetapi tuanku harus berlaku adil bagi kepentingan kedua-dua keluarga.

Queen Bee: tuanku, puteri kita tidak mungkin bersalah.mereka adalah puteri yang taat pada Negara.

Lady bug: tapiitu tidak bermakna puteri beta yang bersalah.

Caspian: baiklah! Untuk berlaku adil, beta akan mengenakan hukuman yang setimpal kepada ketiga-tiga puteri beta. Puteri bertiga akan hidup berdikari dalam hutan selama sebulan. Beta harap puteri bertiga akan mendapat pengajaran daripada perkara ini.

(ketiga tiga puteri menangis memeluk bonda masing-masing)


SCENE 4

 

Anne:anna !tunggulah…janganlah berjalan laju sangat.

Anna: jalanlah cepat sikit.

Lady duyung: tunggu!tunggu! patik takut….tunggu patik.

Anne: jalanlah sendiri.kami tak nak berkawan dengan tuan puteri.

Lady duyung: tolonglah patik merayu..marilah kita berdamai.kita tiada sesiapa disini selain kita bertiga.

Anna: kami ada satu sama lain. Tuan puteri sahaja yang tiadak ada sesiapa.

(lady duyung sedih dan menangis)

(lagu)

(terserempak dengan prince sean yang sedang berburu.

Prince sean: siapa kamu?tidakkah kamu datang kesini untuk membunuh kami?

Anne: encik! Encik!kami adalh puteri puteri dari bora island.kami telah dihukum dan dihantar ke sini.

Anna: tolong jangan apa-apakan kami encik. Kami memerlukan bantuan encik.

Lady duyung: kami tidak akan mengganggu encik. Kami Cuma memerlukan bantuan encik untuk mencarikan tempat tinggal yang selamat untuk kami.

(Prince sean, termenung)

Prince sean: mari ikut saya.

 

SCENE 5

 

Caspian : adinda, kekanda berasa serba salah kerana menghukum ketiga-tiga puteri itu.kekanda simpati melihat keadaan lady bug.

Queen bee( memandang Caspian dengan muke terkejut)

Caspian: beta telah membuat keputusan demi kepentingan kedua-dua buah Negara, beta akan mengahwini lady bug.

Queen bee : kekanda! (pengsan)

(Caspian berjalan ke depan stage)

(queen berdiri di tepi sambil menangis)

Caspian: maka dengan ini beta mengisytiharkan bahawa beta akan mengahwini lady bug. Oleh itu, secara rasminya rakyat Honalulu dan Bora Island adalah di bawah pemerintahan beta.

(memeluk queen bee dan lady bug)

(lady bug bangga, queen bee sedih)


SCENE 6

 

Prince sean : adinda, di sini ada tiga orang puteri dari bora island. Mereka telah dihukum dan dihantar kesini.

Snow black : oh kesiannya, sila duduk.maaflah rumah kami ini hanya pondok buruk jika hendak dibandingkan dengan istana puteri bertiga.

Lady duyung: tidak mengapa …kami sangat berbesar hati kerana hamba berdua sudi menerima kedatangangan kami yan tidak diundang.

Anne: saya puteri anne, ini adik saya anna

Anna: sudah lamakah kamu tinggal disini

(memerhati sekeliling)

Prince seal: sudah terlalu lama

Lady bug: macam mana kamu boleh tinggal disini

Snow black: sudah terlalu lama…

(lagu)

 

Scene 7

 

Snow black: bonda,anakanda ingin berkahwin

(suara) apa?? Anakanda bergurau

Snow black: tidak bonda…anakanda akan berkahwin dengan seekor kodok.dia telah disihir oleh ibu tirinya yang kejam.pada waktu malam dia akan menjadi seorang putera yang kacak

(suara)anakanda jangan melakukan perkara gila.bonda tidak akn bersetuju.

Snow black: bonda, mafkan anakanda

(Suara) Jika anakanda melawan perintah bonda, anakanda jangan berani kembali ke Negara ini!

(Snow Black melarikan diri berjumpa kodok)

Snow Black : Wahai kodok ku.. Aku akan menghapuskan sihir itu mengikut cara yang engkau beritahu. Menjelmalah daripada menjadi putera yang kacak dan bawalah aku pergi dari sini.

(Mencium kodok itu,) (Prince muncul)

Prince : terima kasih tuan puteri. Patik berjanji akan menjadikan tuan puteri permaisuri dalam hidup patik. Sekarang kita mesti pergi dari sini sebelum ibu puteri patik mengesan kita.

Snow black : (memandang ke belakang dengan perasaan serba salah) bonda….


SCENE 8

 

Lady duyung : kisah cinta yang sangat romantic

Anne : kamu berdua sangat bahagia

Anna : tentu kamu senantiasa berdua ke mana saja

Snow black : tolong jangan mengusik patik… patik malu.

( lady duyung, anne, anna mengelilingi snow black sambil menari)

 

SCENE 9

 

Caspian : hari ini genaplah sebulan puteri berdua itu dihukum, beta berharap mereka telah mendapat pengajaran.

Queen dan lady duyung : patik sangat merindui puteri patik!! (Serentak)

(jelling-menjeling dan buat muka)

(menyanyi mengelilingi Caspian)


SCENE 10

Anna : hari ini genaplah sebln kami dihukum

Anne : kami akan kmbli ke Negara kami.

Prince : Patik berharap, puteri bertiga akan mengubah pelakuan. Hargai dan jagalah perasaan orang tua kita kerana tdk semua bertuah memiliki mereka. Tuan puteri tdk akan dpt membayangkan ketiadaan bonda dan ayahanda di sisi kita.

Lady duyung : kami akan pastikan perkara ini tidak berulang lagi.

Snow Black : patik pasti akan merindui tuan puteri bertiga. Selama ini hanya kami berdua tinggal di hutan ini. Tapi kehadiran tuan puteri bertiga telah memberi sedikit cahaya kepada kehidupan kami berdua. Melalui tuan puteri bertiga juga patik dapat mengenal erti persahabatan dan kekeluargaan. Patik sangat merindui adik patik

Anne : Adik?????

Snow black : ya… semasa patik lari, bonda patik sedang mengandung 9 bulan… selepas itu kami tidak pernah berjumpa lagi.

Anna : Apa kata patik berdua ikut kami balik ke istana. Setelah sekian lama, mungkin bonda patik telah memaafkan patik serta Anne. 

Prince : patik rasa itu bukan cadangan yang baik.

Lady duyung : lupakan saja sumpahan itu. Selama patik berdua bersama, pernahkah snow black meminta apa2. tdkkah patik ingin membahagiakannya walau sedikit.

Anne : dia senantiasa merindui keluarganya

(Prince berjalan dpn stage. Miming. Puteri semua blakang prince)

Prince : baiklah, kita semua akan ke sana

(puteri berlari mendapatkan bonda)


Scene 11

 

Lady Bug : Anakanda, anakanda sihat, anakanda x apa2x??

Lady duyung : anakanda sihat bonda. Bonda tak perlu risau

Queen : anakanda, adakah lady duyung membuli anakanda berdua lagi???

Anne : tidak bonda kami hidup dengan baik.

Anna : bonda kami telah menjadi kawan baik.

Caspian : beta gembira kamu telah kembali. Beta berharap anakanda semua telah mendapat pengajaran daripada hukuman ini.

Anna : Ayahanda, anakanda sangat menyesal di atas apa yang telah berlaku. Anakanda berjanji benda ini tak akan berlaku lagi.

Lady Duyung : Bonda mari kita pulang ke Negara kita.

Lady Bug : anakanda, bonda telah berkhawin dengan tuanku. Di sini adalah Negara kita sekarang.

Anna & Anne : apa??? Ayahanda berkhawin dengan Lady Bug??(serentak)

Anne ; Anna & Lady duyung : Akhirnya kita menjadi sebuah keluarga.

Anna : Ohya.. Ayahanda.. kami ingin memperkenalkan kawan-kawan baru kami semasa di dalam hutan.

Caspian : Anakanda bawak balik org utan ke???

Anne : Ayahanda, mereka adalah snow black dan prince carlo.

(Snow black dan prince Carlo masuk stage. Snow black dan lady bug slg berpandangan)

Lady bug : Anakanda.

Snow black : Bonda ( saling berpelukan) maafkan anakanda.. anakanda tak berniat meninggalkan bonda.

Lady Bug : benda sudah berlalu, lupakan semuanya, anakanda.

(lady duyung mendekati snow black & lady bug)

Lady duyung : kekanda (memeluk snow black)

Caspian : jadi kamulah kodok yang disihirkan itu???

Prince : ya…

Caspian : oleh kerana kamu telah menjaga snow black selama ini. Maka beta akan mengahwinkan kamu berdua sebagai tanda terima kasih…

 

THE END…


actually nk download video, tp tatao cmne... 
ngegege
Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 9:47 AM   1 comments
Sunday, April 12, 2009
Final exam
Jadual for final exam...

13th April 2009 : Kokurikulum
18th April 2009 : Proficiency English 2
24th April 2009 : Biostatistic
26th April 2009 : Mandarin
30th April 2009 : Basic Microbiology
03th Mei 2009 : Anatomy And Physiology 2

Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 5:40 AM   0 comments
LAST PERSON WHO
1. Slept in your bed besides you? my mom
2. Saw you cry: my friend, asya, zue, ika and eika
3. Went to the movies with you? No one...
4. You went to the mall with? ika and zue
5. You went to dinner with? ja and yana
6. You talked on the phone? someone yg xknl.. tatao spe
7. Said 'I love you' to you and really meant it? my bf... who's??? secret lorh
8. Broke your heart? my ex bf
9. Made you laugh? my beloved nephew

WOULD YOU RATHER?
1. Pierce your nose or tongue? no
2. Be serious or be funny? funny
4. Die in a fire or drown? OMG.. drown
5. Spend time with your parents or enemies? parents lorhhhh

ARE YOU..
1. Simple or complicated? simple but sometimes complicated
2. Gay? no larhh...

DO YOU PREFER. .
1. Flowers or candy? dua2 plis!!!!
2. Gray or black? black
3. Color or Black and white photos? color
4. Lust or love? love
5. Sunrise or sunset? sunset
6. M&Ms or Skittles? dua2 plisss!!!
8. Staying up late or waking up early? waking up early

ANSWER TRUTHFULLY !!
1. Do you like anyone? yeshhh
2. Do they know it? entah r tatao r dye tao ke x???

DO YOU PREFER...
1. Sun or moon? moon
2. Winter or Fall? winter... besh gile
3. Left or right? right
4. 10 acquaintances or having two best friends? two best friend
5. Sun or rain? rain
6. Vanilla ice cream or chocolate ice cream? chocolate ice cream

ABOUT YOU!
1. What time is it? 5:22 PM
2. Name? Nurdiana binti Mohamad
3. Nickname(s): Yana, Ana, Diana
4. Where were you born? Kota Bharu, Kelantan
5. What is your birthdate? 07 julai 1989 (spe tak ingat nk kne cepuk)
7. Where do you want to live? ofcourse r beside my family...
11. You want to get married? lambat lg!!!!

UNIQUE!
1. Nervous Habits: yesh
3. Can you roll your tongue? No
4. Can you raise one eyebrow? No
5. Can you cross your eyes? No (gile ape??)
6. Do you make your bed daily? sometimes
10. On the average, how much money do you carry with you? Zero. rm50 (hahaha)
11. What jewelry do you wear? gelang

OTHER
1. Do you twirl your spaghetti or cut it? twirl
3. Favorite ice cream: cornetto love bite
5. What's your favorite beverage? 100 plus
7. Do you cook? no

IN THE LAST MONTH, HAVE YOU? (YES OR NO)
1. Had a b/f or g/f? u think????
2. Bought something you didn't need: No
4. Sang in front of people: No (gile????)
5. Been kissed: no(sewel pe??)
6. Been hugged: yesh with my mom k...
7. Felt stupid: entah!!!
8. Missed someone: Yeshhhh
9. Got drunk: No
10. Got high: No
11. Danced Crazy: No
12. Gotten your hair cut: No
13. Cried: yeshhh
14. Lied: No


Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 2:28 AM   0 comments
Friday, April 3, 2009
Happy Belated bezday and happy bezday 2 my friend..

First sekali kite nak wishh happy belated bezday 2 my best friend 

Noramiza
1st April 1990
Syafizal
4th April 1988
Nur Zalikha
24th April 1990
Siti Hajar
27th April 1990

Diana.. Dania.. Daina..
Slid down the rainbow at 3:13 AM   0 comments
Where To?
Posts of Note
Books I Want to Read
Get me one of these books and I'll be your loyal friend for life (see below for my email address if you're actually considering the idea - not that I'm expecting you to)...
  • Snakehead
  • Morning is a Long Time Coming
  • Baby Blue
  • Incarceron
  • The Fighting Pit
  • The Hunting Forest
  • City of Flowers
  • A Small Person Far Away
  • Bombs on Aunt Dainty
  • The Other Way Round
  • The Time Withces
  • The Wild West Withches
  • Inkheart
  • Inkspell
  • Inkdeath
  • Heartsongs
  • Midnight's Choice
  • The Princess Bride
  • 1984
  • Wild Blood
  • The Magic Faraway Tree
  • The Folk of the Faraway Tree,
  • The Faraway Tree Stories
  • Old Magic
  • The Notebook
  • Friendship According to Humphrey
  • Necropolis: City of the Dead
  • Wicked of the West
  • The Greek Who Stole Christmas
  • When Santa Fell to Earth
    • ...and lots more...
Links
  • Home
  • Email me! (I'd like that)
  • Wild City Online - Writing Forums
  • Online Book Club
  • FanFiction
  • Life is a Journal
  • Naming Characters
  • Start a Reading Diary
  • Poem of the Week
  • Behind the Book
  • Read Mind Write
  • Blog Listings
  • Backgrounds

  • Books Blogs - BlogCatalog Blog Directory