~P.I.N.K.L.I.O.U.S~
Wednesday, December 31, 2008
Happy Birthday

SITI FATIMAH BINTI MAD ZAN
7th JANUARY 1989
20 YEARS OLD



SYAFIQAH BINTI YAHYA
10th JANUARY 1990
19 YEARS OLD

Slid down the rainbow at 10:13 PM   0 comments
Tuesday, December 30, 2008
Good Bye my Dear Friend
Siti, UiTM Terengganu, Diploma In Art And Design
Siti, nti msti kita rindu kat ngko, nti sape yang nk gaduh gan kite lagi???? Miss U SITI


Misha, Kolej Sains Bersekutu Kesihatan, Diploma In physiotherapy
Jaga diri baik2 au nnti kat sne.. Bye
Slid down the rainbow at 6:47 AM   0 comments
Monday, December 29, 2008
Yahhhooooo
Before I start to blogging, I would like to wish "SELAMAT BELAYAR" to my cousin


Mohd Kamarul Nizam Bin Idris

yang akan ke Jepun On 30th December 2008 dengan menaiki Kapal Gas Asli Malaysia, Puteri Delima Satu. And " Selamat Memulakan Perkhidmatan".. Jangan lupa bawa balik Sushi tau...

Btw, I got 2 good news, First sekali on the next intake budak2 medic tak ada JUNIOR.. once again NO JUNIOR.. Yabedabeduuu... So for those yang kena repeat paper 2, tselamat lah anda... huhuhuhuhu... Because dengar kata unisel tak buka untuk Faculty Biomedical And Health Science, one of the reason is (betul ke nie??? hahaha tibai jela) budak2 medic da semakin ramai... Eleeee ramai je lebih tp peralatannye???? HAPRAK!!!! (maybe kowt sebab nie pe yg saya dengar)

Second, on the last saturday, I pergi to Institut Generasi yang terletak di Masjid Jamek untuk ambil my result yang dah berkurun lamanye (actually dye kuar bulan July ari 2, but Sis Ida and I punye result de problem, ade ke patut tulis kat situ FAIL) ... Whateverla janji I da dapat result I...

Microsoft Office 2007 (MSO) = A+

Office Management (OM) = A+

Computerized Accounting (ACC) = A+

Typing Skill = 45/45 w.p.m

GRADE = A+ STATUS = PASS GPA = 4.00

And one more thing, depa dok call I offer kat I, amek dip. in secretery... I says " Sorry I da masuk Unisel".. Actually, da mls nk sambung kat situ, sorry to say ekk... Bak kata pepatah melayu, (not I says okey)

INDAH KHABAR DARI RUPA

memang sesuai untuk INSTITUT GENERASI...

Slid down the rainbow at 7:40 PM   0 comments
Sunday, December 28, 2008
exam result...
Don't know la kenapa my mum xpnh mrh ble saya xdpt result yg memuaskan.. Actually nk juga kena mrh, barula bersemangat.. Tp Mama?????? Time dapat result PMR, blh la dikira ok.. Tp for me xmemuaskan juga.. Tp Mama juz ckp "tak pela, okey pe result Ana, Mama tahu Ana da berusaha sebaiknye... xpela", when comeback to school, and we all talk about the result PMR, ramai yg ckp Mak dorg marah sebab dapat result x okey, kena berleterla, kena itulah, kena inilah, and many more... SPM, bolehla dikatakan okey.. Tp Mama ckp "Mama tahu Ana da cuba sebaiknye..".. When I in college, dapat pointer blh la jgk kan.. Mama ckp " takpelah Ana bru lagi.. Lagipun Ana xde basic Science un".. Ntahla ble agaknya nk rse kne marah.. arghhh...... But I know u LOVE me and the other sister and brother.. Thankz Mama gan Abah.. We also LOVE u..
Slid down the rainbow at 7:37 AM   0 comments
Saturday, December 27, 2008
engagement day
Place : Kampung Parit Raja, Muar, Johore
Date : 21th december 2008

tatau un de org tgkp gmbr tyme nie


Kak Kamariah dengan Amna

Abg Yo dengan Kak Kamariah

My Family

4 Jejaka, 3 dari Kelantan, 1 dari Gombak
Syamin, Izat, Zairil and Syafiq

Mama gan Kak Kamariah

Barang Hantaran
Pink : Pihak Lelaki
Emas : Pihak Perempuan
7 berbalas 9 dulang

Sibling
Kak E', Ana And Uyun
Mama menyarung cincin di jari Kak Kamariah

Time berbalas pantun..

Barang hantaran Pihak Lelaki


Barang hantaran Pihak Perrempuan

Slid down the rainbow at 9:23 AM   0 comments
Hari Raya Aidil Adha
Place : Kota Bharu, Kelantan.
Date : 7th Dec. until 11th Dec. (seminggu tue kowt)


7th Dec 2008 : Bertolak dari rumah(Taman Bukit Teratai), around 10.30 am. When arrive at jalan pe tah, ada jem (ingatkan jem sebab kemalangan.. bengong) rupa2nya ada helikopter bawa trun mangsa tanah runtah di Bukit Antarabangsa. Abah gan Mama sibuk bergaduh about the helikopter(hahaha) .
Abah cakap :- maybe org dalam helikopter tue nak turun makan kowt..
Mama cakap :- Maybe dorang tengah buat pemantauan la tue.
Sampai la dekat satu sekolah tue (ntah la pe nama sekolah tue), mama gan abah serentak cakap "owh helikopter tue nak trun kan mangsa tanah runtuh, that's why la jem". Kiteorg yang kat belakang ni gelak gle2x.. Bengong betul gatkan jem sebab ade kemalangan.. For me what happen dekat Bukit Antarabangsa mmg patut(oppss sorry this what I think, okey). First sekali tengok la pe dorg ckp tentang Polis dan Tentera, dorg ckp "Polis gan Tentera tak jalankan tugas dorg, tengok je ble penghuni angkat barang, bukan nak tolong".. Laaa kalau dorg tak jalankan tugas, dorg tak denye nak buat jalan.. Pelaa dorg nie tak bersyukur langsung.. Second, dorg langsung tak bersyukur dengan apa yang dorg ade.. Walauapapun saya nak ucapkan Takziah kepada keluarga yang telah kehilangan insan tercinta... Kami meneruskan perjalanan sehingga la sampai di FoodCourt kat Bentong, mahal gle 5 orang makan dah RM25 (something) padahal amek,
Mama:- Nasi Putih + kuah singgang + Ikan Goreng + Air kosong
Abah:- Nasi Putih + lauk pe tah + Ikan Keli
(eiii x suke ikan keli, Yarkkk) + Teh Tarik
Abg Ipar: Nasi Putih + kuah kari kepala ikan + Teh beng*
Uyun: Nasi Putih + kuah kari kepala ikan + Teh O beng*
Saya: Nasi Putih + kuah kari kepala ikan
(juz kuah je) + Horlick beng*,
tue je da RM25 (something). Nasib baik sedap, ntahla sedap sebab lapar gle atau sedap betul.. And then berhenti kat R&R Gua Musang, sembahyang + Amna( anak buah) berak + makan lagi sekali (saya gan kakak saya).. Amier (cousin) call me.
Amier : Pukul berapa nak sampai,
Ana : maybe lambat lagi kowt sebab baru kat Gua Musang, Mok Ngoh(Mama) gan Pok Ngoh(abah) tgh sembahyang, pas2 Amna pula bru berak. hahaha
Amier : Owh Amna de sekali ke, yeshhhh
Ana : yup
And Amier bg telepon dekat mama dye (auntie),
Cik Yam : Ana kat ne nie
Ana : baru sampai kat Gua Musang, Mama gan Abah tgh sembahyang
Cik Yam : Owhhh... nape Cik Yam call handset Mama tak dapat
Ana : Handset Mama ilang
Cik Yam : owhhh, cepat sikit tau , Cik Mat (auntie) masak
Ana : Okey.. okeyla Cik Yam nk tolong Uyun pakai pampers Amna
Cik Yam : Okey, cepat ck8 tau..
Ana : Okey2x...
Cik Yam : Ok la Assalamualaikum
Ana : ws...
Lepas je siap pakai bju Amna, saya gan uyun g makan.. hahaha tak kenyang mkn kat FoodCourt td.. Lepas selesai semua, kami meneruskan perjalanan sampai la di Kampung Jaya, Pasir Hor... Around 2300.. Terkejut tgk Kak Long(cousin) bwk tron garam gan gula..
Ana : Kak Long nk buat ape gan gula gan garam tue
Kak Long : Umi(panggilan untuk Cik Mat) nak bg mkn kat Amna
, Ana : Owhhhh.... ingatkan nak buat pe.. hehehe...
pas2 tnye mama.. Ana : Mama, nape Cik Mat bg Amna mkn gula gan garam
Mama : nak bg amna rasa pahit manis kehidupan
Ana : Owhhhh...
Sampai je kat atas rumah kiteorg dihidangkan dengan makanan, wahhhh makan lagi tue kowt.. hahahaha.. Ade ikan masak 3 rasa, Mok Dik masak (mak Kak Long), byk lg la x ingat... kenyang gle mlm 2... lepas mkn tolong uyun gan suami dye angkat barang letak kat bilik cik su (auntie). Lepas je angkat barang, mandi2x pas2 teros tidur...

*****
8th Dec. 2008 : Bangun pagi, mandi sunat Hari Raya Aidil Adha and pergi sembahyang Raya.. Lepas sembahyang Raya, macam biasa yang dilakukan semua umat islam di seluruh dunia, acara PENYEMBELIHAN LEMBU.. Dekat kawasan kampung saya ada dua ekor Lembu yang hendak disembelih, seekor family mama + ngekoh Amna, lagi seekor family ayah Edi(bekas bakal bapa mentuaa saya) huhuhuhu.. Hari Raya Aidil Adha tahun nie mcm2x terjadi, seekor Lembu(my family punye) berdiri balik lepas kena potong leher... eiii takot dye mengamuk.. Pas2 lagi seekor plk, same gak, tapi yang nie blm sembelih lagi da mengamuk... wargghhh gerun gle...
Selesai je sembelih, Cik Mat masak "perut" gan goreng daging.. Benda yang first saya cari "hati" da lama tak makan hati. Tp Cik Mat campur "hati" dalam daging ck8 je.. cedih betul. Lepas tue Mama cakap, nanti kat rumah Mama goreng "hati" Mama ade amek ck8 untuk Ana wahhh gembira balik lepas dengar mama cakap cm g2.. hehe (;... Dekat kampung saya seperti biasa la kalau ade perayaan mesti jamu org2x kampung, org2x Balasoh(surau), dan juga sedaraa mara. Ramai jugala yang datang. Letih layan tetamu, (walaupun sebenarnya x layan sangat) tp letihnya mmg tak terkata.. huhuhu. Dalam pukul 9 mlm da msuk tidur.. (:

*****
9th Dec. 2008 : Pergi rumah Makcik ( adik Abah) kat Kota Bharu, singgah kat sne sekejap je, sebab lepas tue nk g umah Atuk Sedara kat Bachok.. Ondaway nak g Bachok lalu kat sekolah lama, MAAHAD DARUL ANUAR, PULAU MELAKA, warghhh da mkn besar sekolah 2, sekolah tue ade dua bahagian, satu bahagian MAAHAD DARUL ANUAR, satu lagi TAHFIZ PULAU MELAKA, and one more thing, sekarang HOSTEL ASPURI tak lagi dekat gan rumah TUAN GURU NIK AZIZ, da pindah kat belakang bangunan Kelas pelajar perempuan, Di MADA kiteorg asing satu bangunan kelas pelajar ASPURA, bangunan pelajar ASPURA berdekatan dengan kantin ( itu pun kalau tak berubah lagi), and satu lagi bangunan kelas pelajar ASPURI. Perjalanan ke Bachok mengambil masa selama 45 minit ( something) kecik la jugak jalan kat sne.. sampai kat Bachok tengok ramai gle makcik, sepupu dua pupu and ramai lagi la.. Meriah sungguh, tapi saya sorang un tak kenal yang kenal un family yang duk kat KG JAYA je.. Yang lain tak kenal...(baguskan anak sedara ni sorg).. huhuhu lepas sudah mkn, duduk2 kat luar, sementara tggu Mama abes sembahyang, after that kiteorg g Pantai Bachok, bukan g mandi un juz g amek udara yang segar, alang2x tggu Abah gan Abg Suhairi sembahyang.
Ana : Mama, Ana rase mcm nak mkn satay je
Uyun : Uyun pun nak jugak
Mama : Ha pergila beli..
Uyun dengan semangat wajanye men'offer'kan diri untuk pergi beli, alih2x ajak saya sekali.. uishhh, tp xley pergi, saya tengah pegang Amna, Amna tidur. Mama teman Uyun g beli.. Lepas je Mama gan Uyun pergi ade sekumpulan mamat rempit (maybe kowt.. huhuhu) parkir motor kat sebelah kereta Abah, eiii gatal sungguh, rase macam nak cepuk je.. Tapi sabar je... After a few minute, know what happen???? Amna berak atas baju saya.. Uishhhh sabar je.. nasib baik budak kecik lagi.. lau tak... aiiiii... Dye kalau berak time tidur mesti bocor.. bdk nie... sementara tggu Mama gan Uyun, saya basuh baju 2 gan air, nasib baik ade air.. lau x... mmg da tron kat Pantai 2 basuh bju kat sne.. hahaha da selesai 2 amek minyak wangi Abah caletkan kat bju.. abis minyak wangi
Abah.. hehehe.. after a few minute Mama gan Uyun sampai,
Ana : Uyun Amna berak atas Ana
Uyun : Ishhh budak nie td ade tempat elok nk berak tak nak berak, nak berak atas mak su gak..
Uyun gan Mama ketawa.. sabar jela.. Lepas je semua da ade, Uyun pun da basuh berak Amna, teros pergi rumah MakCik Esah (kakak abah) kat Melor, kat sne xde sape un yang ade Makcik Esah, Anak Lelaki dye gan Menantu dye.. Seriusly mmg bosan gle pergi sne.. Tak ade org... Kat sane Amna berak lagi kali nie dye berak atas Ibunye (Uyun) pulak.. hahaha padan muke sape suh gelakkan mak su dye td.. hahaha... Amna kalau dye berak sekali dye akan berak dua tiga kali, membazir pampers sungguh.. Tapi kalau x berak, satu hari x berak.. nasib2x.... Around 1800 o'clock kiteorg blk.. Sampai je rumah teros mandi yela busuk da la satu hari duk dalam baju kurung pas2 kena berak Amna lagi... Around 2230 o'clock, g rumah MakCik sedara, kat Pasir Hor juga, tapi tak tahu kat mne.. hehehe.. kat sne ade kenduri doa selamat, naik rumah baru.. tp pergi bukannye untuk bace yassin, bace yassin da abes, pergi untuk makan je.. hehehehe... terus khusyuk makan tdengar Mak Long cerita pasal anak perempuan Ayah Edi (kakak Amir) accident dekat jalan Pantai Cahaya Bulan, teruk jugak la kena jahit kat dahi.. After abes makan, balik, basuh kaki n mase yang ditunggu2x, tdor...

*****
10th Dec. 2008 : Tak de pergi mane2x un pagi 2 pergi rumah Mek (auntie) dekat alik hulu, breakfast kat sne.. Around 1100 o'clock blik, tengok tv, main mesej, tidur. Petang tue plk after sola' Asar, g rumah Mak Long( Mak Amin) makan nasi bubur (my favourite food) huhuhuhu.. Malam tue pulak pergi KB MALL gan Pasar kat WAKAF CHE YEH gan Uyun and 3 cousin, Kak Nik, Ajam gan Amier.. 2300 o'clock blk, mandi and kemas baju because esok(11th dec.) nk balik k.l da.. and the tidur.

*****
11th Dec 2008 : Bgun, mandi, breakfast, g rumah Mok Ngoh kat sebelah rumah. 11oo balik k.l
p/s: alhamdullilah sepanjang perjalanan pergi dan balik tak de banjir yang ade accident. kereta masuk dalam kedai..

amna dengan sepupunya

  • Zairil Izhan
  • Dang Anum
Nur Amna Nastasha
Slid down the rainbow at 6:13 AM   0 comments
Wednesday, December 24, 2008
About / Tentang Aliff Aziz

Name / Nama: Md Aliff Bin Aziz

Date of Birth / Tarikh Lahir : 16 February 1991 (16 years old/ 16 tahun)

Zodiac / Bintang : Aquarius

Height / Ketinggian : 187 cm

Weight / Keberatan: 60 kg

Shoe Size / Ukuran Kasut: 12

Nationality / Kewarganegaraan : Singaporean / Singapura

Occupation / Pekerjaan : Student and Singer / Pelajar dan Penyanyi

Schools / Sekolah :
Princess Elizabeth Primay School / Sekolah Rendah Princess Elizabeth
( 1998 - 2003 )
Zhenghua Secondary School / Sekolah Menengah Zhenghua
( 2004 - 2007 )
Jurong BMC ( 2008 )

Performing Experience / Pengalaman Persembahan :
Winner of TKC Pop 80's & 90's contest by E-Ventions
Guest singer at Imran Ajmain's album launch, Dec 06
1st Runner Up, Teen Star by Southwest CDC
Winner, Anugerah 2007
Sinar Lebaran
Suria Segar
President's Star Charity 2007
Manis Manja Hari Raya
SingaRaya - New Spirit of Hari Raya
Lime Sonic Bang @ Siloso Beach
Rhapsodi Remix 2007
Aljunied GRC Lightup 2008
Countdown @ Boon Lay 2008
Sinaran Hati 2008
Hot FM Big Jam 2008
Pencarian Hero Remaja 07/08
Karnival Rewang-Rewang Kpak Bing Bing
Pesta Pesta Pesta 2008

Favourite Colours / Warna Kegemaran:
White and Pink / Putih dan Merah Jambu

Favourite Band / Band Kegemaran:
Matta Band

Favorite Singers / Penyanyi Kegemaran:
Taufik Batisah, Frankie J and Anuar Zain

Favourite Brand / Brand Kegemaran:
Fossil, Adidas dan Nike

*************************************************************************************
Aliff's Brief Jouney From The Day He Born Till The Day He Released His Debut Album In Singapore (Written By amalinaluvhym) (In Malay Language)


Tanggal 16 Februari 1991, seorang bayi lelaki yang diberi nama Md Aliff Bin Aziz dilahirkan. Beliau merupakan anak sulung dalam keluarganya. Ketika Aliff berumur 3 tahun, dia dan keluarganya dengan gembiranya menyambut kehadiran 2 orang baru. Aliff telah mendapat 2 orang adik perempuan kembar yang diberi nama Nur Aisyah dan Nur Ain. Aliff menjalani kehidupannya seperti insan yang lain. Aliff dan kedua-dua adik perempuannya bersekolah di Sekolah Rendah Princess Elizabeth. Kemudian, Aliff dan Aisyah beralih ke Sekolah Menengah Zhenghua manakala Ain pula bersekolah di Sekolah Menengah Greenridge.

Aliff dan Aisyah mempunyai minat yang sama iaitu menyanyi. Mereka suka menyertai pertandingan nyanyian yang dianjurkan oleh balai rakyat mahupun sekolah. Aisyah telah menjadi juara pertandingan nyanyian di sekolahnya dan dia digelar Zhenghua Idol. Aisyah bahkan lebih pandai menyanyi berbanding dengan Aliff. Aisyah pernah menjuarai peraduan adu bakat, Teen Star @ South West. Manakala Aliff pula mendapat tempat kedua. Ain mengaku bahawa dia tidak mempunyai minat yang sama dengan abang dan kembarnya. Ain lebih meminati bidang teknologi maklumat.

Apabila Aliff berusia 16 tahun, dia dengan beraninya tampil ke hadapan untuk memasuki pertandingan nyanyian yang popular, Anugerah 2007. Aliff bekerja keras untuk terus mara ke hadapan. Tetapi, nasib tidak menyebelahinya. Dia telah tersingkir. Semua yang meminati aliff berasa kecewa, termasuk saya. Namun, ia belum berakhir. Aliff berjaya meneruskan perjalannya apabila dia berjaya dalam pusingan wildcard dan dia diberikan peluang kedua. Semangat peminat-peminat Aliff bangkit semula dan tidak putus-putus untuk mengundi dia. Aliff berlatih dengan lebih gigih dan berharap dia tidak akan mengecewakan peminatnya. Aliff bersaing dengan peserta-peserta hebat apabila dia berjaya ke pusingan akhir. Maiya, Roslan dan Nurrun yang lebih tua darpada Aliff mempunyai vokal yang mantap. Aliff pula merupakan peserta yang termuda. Namun, itu bukan alasan baginya untuk tidak terus berusaha.

Akhirnya, dengan usahanya dan sokongan yang tidak henti-henti daripada peminatnya, aliff berjaya merangkul gelaran sebagai juara Anugerah 2007. Aliff kemudian dikenali ramai. Aliff muncul di saluran MediaCorp TV12 Suria dalam rancangan Sinar Lebaran, Suria Segar, Manis Manja Hari Raya, Intai Raya, rancangan kanak-kanak; Khayalan dan yang terbaru; Rhapsodi Remix 2007. Pada tahun yang sama, Aliff telah berjaya mengeluarkan album sulungnya yang bertajuk Aliff pada akhir September 2007. Pada 04 Disember 2007 nanti, Aliff akan mempromosikan albumnya ke negara jiran, Malaysia.

Sekarang, nama Aliff melekat di bibir orang di Singapura mahupun di Malaysia. Jika kita betul-betul peminat setia Aliff, ke mana kita pergi, Aliff akan sentiasa berada di dalam ingatan kita.
Slid down the rainbow at 8:56 PM   0 comments
newly friend
Girlz
Kawan satu kampung, KELANTAN
Hasyimah

Terengganu
Hamiza

Johor Bharu, Johor
Syafiqah

Bukit Jelutong, Selangor
Wan Noor Atikah

Batu Pahat, Johor
Siti Nurul Azma

Petaling Jaya, Kuala Lumpur
Liyana
Bandar Tun Razak, Cheras
Zulaikha

Tudung Putih: Melaka
Tudung Hitam: Negeri Sembilan
Syafiqah
Raja Noor Atikah
Klang, Selangor
Kohki

Kuala Selangor
Siti
Boyz
Taman Melawati
Uzair

Pahang
Udeen

Sabah+ Bukit Damansara
Qutaibah

Puchong
Yazid

Sarawak
Matheus

Slid down the rainbow at 9:12 AM   0 comments
miss my old friend
Best Friend from Form One
Nur Zalikha binti Ramli
OSBC Bank
Best Friend from Standard Four
Nurul Hidayah Binti Mazian
Kolej Shah Indera Putra, Pahang

Best Friend from Form Two
Shakeerah Binti Abu
Kolej Universiti Islam Selangor, Bangi

Best Friend from Form Four
NurHidaya binti Abdul Rashid
Matrix UIA, Nilai

adik angkat saya
Syazliza binti Mohd Amran
Sekolah Menengah Putri Wilayah

Bakal Jururawat
Siti Fatimah binti Mad Zan
Kolej Sains Bersekutu Kesihatan, Sungai Buloh

Kembar Saya
Nur Diyanatul Adila binti Ahmad Tormudi
Kolej Universiti Islam Selangor, Bangi

Budak comel
Nurul Hidayah binti Ya'akop
Kolej Universiti Islam Selangor, Bangi

Bakal Lawyer
Nabilah
Universiti Teknologi Mara, Kedah
p/s: untuk sesiapa yg namenye xde MISS U ALL TOO
  • SEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN MUDA, AMPANG
  • MAAHAD DARUL ANUAR, PULAU MELAKA KELANTAN
  • SEKOLAH MENENGAH AGAMA (ARAB) ILMI, AMPANG
Slid down the rainbow at 8:47 AM   0 comments

Apa mendenya chingkunya neh?Chikungunya adalah sejenis penyakit bawaan nyamuk dan berjangkit melalui gigitan nyamuk Aedes albopictus atau Aedes aegypti yang membawa virus tersebut. Nyamuk Aedes juga menyebarkan virus penyakit demam denggi.Tanda-tanda dan gejala penyakit ini· Demam panas mengejut· Sakit teruk pada sendi· Ruam pada badan· Sakit kepalaSeorang pesakit boleh demam dari dari 1 hingga 7 hari (kebiasaannya 5 hari).Penyakit Chikungunya boleh disalah anggap sebagai demam denggi kerana tanda-tanda penyakit yang menyerupai demam denggi.Di Malaysia, Chikungunya tidak pernah dilaporkan boleh menyebabkan pendarahan atau kematian. Tetapi, sesetengah pesakit mengalami gejala yang berpanjangan. Pesakit yang berumur boleh mengalami kesakitan berulang pada sendi sehingga beberapa bulan atau tahun.(sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia)
Slid down the rainbow at 8:40 AM   0 comments
SeM Baru
tinggal lagi 3 minggu untuk sem baru bermula... arghhh bencinya.. dapat duk kat umah 4 minggu je... menci b2l... napela final abes lmbt sgt...btw, on 8th januari i have test JPJ... so duk kat s.a dua hari je pas2 blk, balik... hahaha.. beznye.. tp tkot r test JPJ...for the next sem ade 6 subject gak... subject2 yang bakal diambil 4 next sem...ANATOMY AND PHYSIOLOGY 2 (MUD1213) 3 CR/HRBASIC MICROBIOLOGY (MUD1153) 3 CR/HR*MANDARIN/BAHASA ARAB (CLU1122/code 4 subject B.A)2 CR/HRBIOSTATISTICS (MLD1123) 3 CR/HRPROFICIENCY ENGLISH 2 (ZEU 1213) 3 CR/HRKO-KURIKULUM (ZKU1112) 2 CR/HR*subject can choice, MANDARIN, BAHASA ARAB AND JEPUN(kalau x silap)...*minta2x r xkena repeat subject..AMINNNN..
Slid down the rainbow at 8:40 AM   0 comments
aduyaiii
da tatao kat ne nak cari baju and seluar.. all my clothes sumenye besar2 belako.. even saiz xs un bsr gak... my mom says cari kat tmpt kanak2... uishhhh x mo r dala xlwa.. lau dapat pakai skirt xpe gak.. huhuhuhu...and one more thing, about my seluar, un sme gak... kat K.L nie ssh nk cari seluar saiz around 25-26... saiz 27 da longgar... aduyaiiii pening gle... my sis says saiz kitesng nk cari... byk r ssh 2 kowt nk cari.. mrata2 pusing, tp ssh nk dpt gak... uishhhhhh...
Slid down the rainbow at 8:39 AM   0 comments
result for the first sem
sedih gle ngk result nie... nape lab pro dpt ck8???? padahal da buat sebaik mungkin.. xpela mungkin bkn rezeki kowt... emmm anyways glad for the god because no more repeat subject... huhuhuhuhuhu...for the first sem nie mmg xksh bape pointer, because first sem nie mmg bnyk memain.. almaklumla dok kat ostel, ble org 2 ajak kuar, kuar.. nak buat cmne kite nie dala jenis jage aty kawan.. tp kwn je yg xpnh jge aty kite >; .. but yg plg ditakuti ialah REPEAT SUBJECT... so far alhamdullilah xde kena repeat subject... AMINNNNN...
Slid down the rainbow at 8:37 AM   0 comments
Where To?
Posts of Note
Books I Want to Read
Get me one of these books and I'll be your loyal friend for life (see below for my email address if you're actually considering the idea - not that I'm expecting you to)...
  • Snakehead
  • Morning is a Long Time Coming
  • Baby Blue
  • Incarceron
  • The Fighting Pit
  • The Hunting Forest
  • City of Flowers
  • A Small Person Far Away
  • Bombs on Aunt Dainty
  • The Other Way Round
  • The Time Withces
  • The Wild West Withches
  • Inkheart
  • Inkspell
  • Inkdeath
  • Heartsongs
  • Midnight's Choice
  • The Princess Bride
  • 1984
  • Wild Blood
  • The Magic Faraway Tree
  • The Folk of the Faraway Tree,
  • The Faraway Tree Stories
  • Old Magic
  • The Notebook
  • Friendship According to Humphrey
  • Necropolis: City of the Dead
  • Wicked of the West
  • The Greek Who Stole Christmas
  • When Santa Fell to Earth
    • ...and lots more...
Links
  • Home
  • Email me! (I'd like that)
  • Wild City Online - Writing Forums
  • Online Book Club
  • FanFiction
  • Life is a Journal
  • Naming Characters
  • Start a Reading Diary
  • Poem of the Week
  • Behind the Book
  • Read Mind Write
  • Blog Listings
  • Backgrounds

  • Books Blogs - BlogCatalog Blog Directory