~P.I.N.K.L.I.O.U.S~
Saturday, January 24, 2009
homesickness

da 4 minggu kite xmkn.. except kite blk rumah.. bru la kite ade appetite nk mkn.. lau x.. tgk nasi un da kenyang da.. hahaha..Zue gan Shimah salu je mrh kite.. nak uat cmne da mmg x lalu mkn.. Kalau makan un x abes and muntah balik pe yg dmkan.. aduyaiii tatao la sampai ble la nk jd cam gini.. dala kite nie kurus.. xlama lagi jadi lidi la jawabnya.. (:

sampai ble la nk jd cm gini????

Slid down the rainbow at 6:17 AM   1 comments
Friday, January 23, 2009
SeNsEtiF
aiyakkkk my skin now is very2x sensetif.. Don't know why... asyk2 tumbuh bintik merah kat badan..
Slid down the rainbow at 3:09 AM   0 comments
Saturday, January 17, 2009
crazyyyyy
Gile la time table next week.. full gle.. Xkisah korg nk dengar ke x, kite ttp nk gtao gak..(:

Kitaorg (kite, zue, ika, eika, yazid and rejab) amek bidang keusahawanan industri, yela time tue mmg da x de pilihan len da slen keusahawanan industri, public speaking, khidmat masyarakat. Khidmat Masyarakat da full, Public speaking, sorry not in my list.. Keusahawanan Industri lak time dye ari selasa dari pukul 5-7 pm. Clash gan kelas Mandarin. So kiteorg bercadang nk tukar bidang, xmo drop koku, terpaksa blk lewat hari jumaat ari tue(agak membengangkan jugakla), xpela kite boleh sabar lg. Actually kiteorg bercadang nk g pukul 9 pg.. Tp kite msg dorg pergi lepas semayang jumaat la.. Lepas je dorg semayang jumaat kite g Unisel, dalam pukul 2.30pm, xpela kite bleh tggu dorg, sebab kite nk mnta pergi lewat. Eika and Ika sampai dalam pukul 2.45pm, selang berapa minit rejab and yazid sampai. Zue sampai lambat coz rumah sewa dye jauh.. Pas2 Yazid gan Rejab cakap nk mkn dulu, okeyh kiteorg tggu. Dalam pukul 3.00pm zue sampai, duduk, pas2 dye kata nk mkn dulu.. Pas2 **** ckp bley x mkn lepas nie. Kite blh sabar lg.. Zue duduk blk, Atikah cakap kenapa ko xmkn, zue diam je, lama 2 dye ckp xpela jap lg. Yazid gan Rejab da sudah makan, dorg bleh lagi duduk je, pas2 kite suruh r ****** cakap kat dorg(yazid gan rejab) cepat cikit, pas2 ****** gan ****** cakap kan zue nak makan dulu, pastu kite cakap mne de dye nak makan. Pas2 dorg ckp owhhhh.. Kite cakap suruh r dorg cepat sikit, ayah kite sampai pukul 4. Dorg ckp, kiteorg nk uat pg, ko nak uat petang padan muka ko, kite sabar je lg, pas2 kite cakap, ak tidur lewat la semalam pukul 7pg bru ak dapat tdur sebab de hal kat rumah syimah smlm, dorang bleh cakap TUE BUKAN MASALAH KITEORG. Owhhh kalau mamat 2 org 2 yg mnta uat petang korg xde plk ckp cam g2... xpela korg ak bley sabar lagi dengan korg..

Nie plk cite time sem lepas, kiteorg de assigment Pengajian Islam gan Pengajian Malaysia. P.I gan P.M, kiteorg satu kumpulan(kite, asya, zue, ika and eika) tapi P.I asya x satu kumpulan gan kiteorg.. Kite offerkan diri kite type, yela agak lambat jugak la, yela kite uat sorg je.. Pas2 ****** gan ****** ckp dorg nk type, kite bagi r dorg type.. Time nk kne antar 2, nak kata bnyk xsiap 2 de la jgk.. Pas2 dorg yg mntak nak uat tue merungut, dorg kte, mne nye bdk2 pandai 2, tak tolong uat assigment pun.. BDK2 PANDAI OKEYHHHHH... kite un diam je. Mls nk ckp.. atleast ckp la elok2, nape dorg x dtg uat assigment ke or something like that.. Perlu ke cakap cam g2???? Nape ak uat dulu, xde merungut, yea2x mmg ak de jgk merungut, tp ak merungut dalam hati je... Assigment P.I kiteorg kne uat blk, xpasal2 nama kite gan asya yg di "mention" kan oleh "Ust adlin" xpela sabar je, hahaha.. almaklumla, ustaz... Ust bg mase seminggu je. Hari isnin (time first paper) kne hantar assigment tue. Kiteorg mmg xsempat nk uat, nk study ag.. Time paper P.I ustaz tnye ble nk antar assigment kite ckp klu esok bleh x??? ust diam, pas2 cakap bleh.. Fuhhh lega.. Habis exam P.I ****** gan ****** cakap mlm nie kite g cc uat assigment tue.. Kite un cakap okeyh.. Balik je dari Exam tros tidur. Yela mlm tue xley tdur minum air nescafe. hahaha.. pas2 bangun dalam pukul 9 mlm.. Bangun 2 cakap kat dorg xyah uat kat cc kat la kite uat kat sini.. ak memang xlarat la... Pas2 dorg kate tue BUKAN MASALAH KITEORG un... xpe kite masih bleyh tersenyum lg dorg cam g2..


* actually kite xsuke ckp pasal kawan baik kite atau dengan kata lain MENGUMPAT. tapi nie mmg da terpaksa, kite da xdpt simpan lg, nk ckp xsampai hati.. so luahkan kat sini je.. Sorry to "dorg"..

* minta2x la dapat tukar koku, xmo msuk kelas anatomy t/hari, penuh...
Slid down the rainbow at 6:07 PM   1 comments
Saturday, January 10, 2009
Confiussss
Salah kite ke?????

1)Bdk2 kelas(5 Ibnu Sina) cakap kite gan Pian couple.

2)Abg Amier (Orang bujang depan rumah) cakap kite da de pakwe kat UNiSel.

3)Alimin cakap kite da de kawan baru, that why la x angkat phone dye.

Sakit pe dorg nie, xpasal2 kite yang kena... Sabar jela.. tapi nie lg best, "Syahirah cakap kite rampas pakwe dye"... Eiii Excuse me okeyh.. Stahu kite la kan, "dye" yang mulakan dulu.. Asal lak nk ckp kite yang rampas pakwe dye.. Sakit pe minah nie... Nak sangat kat "dye" kan amekla tak kisah langsung.. Bengong punye perempuan, pasal laki un nk gaduh. For me xde maknenya nk gaduh pasal laki2 nie.. Lebih baik buat keje lain, daripada gaduh pasal benda yang mengarut nie.. BENGONG... Ade lagi rupanya jenis yang macam nie, yang laki tue pun satu bengong da ade makwe un, nak cari yang lain.. xpasal2 kite yang.. bengong gle....

And, salah ekk klu kite rpt with someone, mean's girl or boys.. Waktu sekolah kat Kelantan dulu, kite de rpt gan seorg junior, pergi mne2 mst bdk junior 2 ikot. Sakit pe??? And membe2 sume cakap dye tue adek angkat kite.. Arghhhh gile tension tue kowt...

So for those yang ingat kite nie sombong, sorry la. Kite xsombong r, uat pe nk sombong, nnti "mati" jgk.. huhuhuhu.. kite belajar dari pengalaman

Btw, i would like to wish "SELAMAT PENGATIN BARU" kepada pasangan MAWI & IKIN.

SELAMAT PENGANTIN BARU

MAWI & IKIN


NORA'SHIKIN BINTI ABDUL RAHMAT


ASMAWI BIN ANI
Slid down the rainbow at 8:29 PM   0 comments
Friday, January 9, 2009
Kite rase sem nie tsangat la complicated... mane xnye.. Basic Microbiology kne tao pasal nenek moyang virus, bacteria and many more.. Alaaa pasal nenek moyang kiteorg, dorg xmo amek tao (:... Mandarin, rsenye da okeyh skit, tp kne banyak practise.. Koko, arghhh mls nk pergi xsuke, since form 1 ag xsuke gan koko..): Biostatistic, dengar kate lecture dye garang, xsuke la garang2x nie.. datang bulan pe???? Anatomy, macam sem lepas, En.Amir KESAYANGAN kiteorg ajar lagi untuk sem nie,, aduyaiii kne dgr lagi perkataan "paham".. hahaha.. tp apepun En.Amir memg da Best Lecture.. Proficiency English lak not bad jgk dengar dorg cerita..
Slid down the rainbow at 5:34 PM   0 comments
Thursday, January 8, 2009
2009

Masuk je tahun baru mesti tak suka. Yelah mengingatkan umur yang semakin meningkat.. Budak2 dorm sume sibuk dok tnye "apa azam tahun baru nie", ade yang kata nak rajin pergi kelas, and many more.. Azam tahun baru kite nak g kelas pakai baju kurung, except when msuk lab, xpakai baju kurung, because kerusi lab xselesa untuk pakai bju kurung.. hahaha agak2 sampai ble bleh tahan g kelas pakai baju kurung??? Wait and See.. hahahaha..

keep it secret okeyh!!!

Slid down the rainbow at 7:40 AM   0 comments
Wednesday, January 7, 2009
Second Semester
Second semester nie nak kte x best mmg x best un.. hahaha... Xramai budak junior.. Bosan gle tue kowt... Xley nk usha2... And first day un da penat gle, penat2 un happy dapat "teddy bear"...

4th January 2009 : Bagun pagi, seawal pukul 6.30.. Mandi2, sembahyang, terus bersiap... Before tue g Pantai Dalam dulu, g makan kat kedai Kelantan. Around 10am bertolak dari Pantai Dalam menuju ke Shah Alam. Lepas selesai daftar pergi rumah sewa hantar barang. After that Mama gan Abah balik. Naik atas tukar baju "booom" nek atas katil tidur. Pukul 1pm pergi makan gan K.Nor (housemate) kat Kayu Manis. Jumpa Shimah kat Kayu Manis. Habis makan pergi Faculty tengok jadual, nasib baik tak de kelas pagi yang paling pagi un hari khamis pukul 8.30. Tapi kesian kat budak2 AD and Masscom depanya jadual xde lagi. Bak kate atikah "bengong lah unisel, jadual tk dpt, thus kena drive pgi unisel berebut dgn another 300-500+ students tgk notice board kt fakulti tingkat empat for the stupid jadual. i feel so un-teratur jd budak art. student mcm those medic courses semua, dpt jadual. whereas grphic, photogrphy and masscomm tkde jadual. mcm kitorang ni tk kisah psl masa je pulak.(mmg slalu buang masa pn HAHA)" . kesian gle... huhuhu..

My time table :
Monday
Kokurikulum (7pm-10pm)

Tuesday
Human Anatomy and Physiology (2pm-4pm)
Mandarin (5pm-7pm)

Wednesday
Basic Microbiology (10.30am-12.30pm)
Lab Human Anatomy and Physiology -G1- (2pm-4pm)
Lab Human Anatomy and Physiology -G2- (4pm-6pm)

Thursday
Lab Basic Microbiology -G2- (8.30am-10.30am)
Lab Basic Microbiology -G3- (10.30am-12.30pm)
Biostatistic (2pm-4pm)
Proficiency English (5pm-8pm)

*Not Bad my time table*

After that pergi PAS teman jaja mkn kat sne.

5th January 2009 : Bangun pukul 7.30am, xbley tdor, maybe same kowt duduk kat dorm first and second week mesti tbangun awal, lepas da lama2 tue baru bangun 30second before pergi kelas.. Bangun2x pergi mandi, sambil mandi sms Shimah,

me: Shimah, awk kat ne?? da breakfast???

shimah: Saya da breakfast, kat kafela nie.

me: Laaa nape xbagitahu, tggu au saya nk mandi jap.

Lepas mandi, pakai baju, terus pergi Unisel. Sampai kat Unisel ingatkan boleh makan, tapi x.. Tengok shimah xde msg dye

me: Shimah awak kat ne??

shimah: Saya kat faculty masscom, meh la..

me: Okey2x.

Pergi faculty masscom, after half an hour baru dapat mkn, makan lak kat McD.. Xmo mengalah, tengah2 xde duit bley lagi g McD.. hahahaha.. After mkn kat McD, pergi Bank Islam yang terletak di Blue Wave, teman shimah byr duit pendaftaran. Bapak ramai gle.. Letih gle.. Kite, Yana gan Atikah duduk kat dalam tue.. Dalam ramai2 org, kiteorg yang paling bising sekali.. wakakaka... Selesai je sume 2, balik semula Unisel.. Kite pergi Faculty kite nk tnye psl tukar program and sambil2 nak buat add/drop subject.. Shimah pergi selesaikan dye pnye prob. Yana nak tukar prog gak.. Settle je sume blk, tukar baju, nek atas katil, tros tidur.

6th January 2009 : Hari Selasa ade pendaftaran Kokorikulum, bengong betul, ceritanye cam gini before daftar koko kiteorg (who's take subject koko) ade interview, nak tao x tyme interview tue dye tnye pasal ape??? Tanye pasal doa2 dalam solat??? Ade kena mengena ke dengan koko??? Bukannye kelab or persatuan de yang berkaitan dengan agama un.. yang ade un
1) Public Speking
2) keusahawan industri
3) merakyatkan rakyat (something like that)

ade lagi berapa tah r sebab tyme kite tue yang de lg 3 persatuan 2 je... Nak tao x kite, Syafiqah, Atikah and Zue amek pe??? hahahha kiteorg amek keusahawan industri.. Tah ape2 punye persatuan, tue un terpaksa sebab kiteorg datang lambat, before g dewan de kelas Mandarin.. Asya, dye minat public speking..

6th January 2009 : Balik ampang sampai 13th January 2009.. Hari Selasa baru balik SA blik..
Slid down the rainbow at 1:54 AM   0 comments
Saturday, January 3, 2009
Tired...
Penat sungguh ari nie, org lain sibuk pergi mendaftarkan diri di Unisel, My family and I sibuk mendaftarkan diri di IKEA.. hahahha.. Letih gile jln2 kat dlm IKEA 2.. Da la tengah lapar gle.. Rase mcm nak pengsan je dalam IKEA td... Letih yang teramat sangat.. Mmg pd mulanya nk daftar ari nie.. Yela ingatkan tarikh daftar 2-3 Januari.. Tapi da tukar ke 3-4 Januari.. So Mama cakap pergi esok (Ahad) jela.. Nasib baik bukak fs tgk ade buletin daripada http://profiles.friendster.com/79106734.

tengok ade MEMO: KEPADA SISWA SISWI UNISEL (PENTING!!!)----UPDATED----


TARIKH PENDAFTARAN SISWA/SISWI SENIOR BAGI KAMPUS UNISEL SHAH ALAM TELAH DITUKAR PADA TARIKH BERIKUT:
3-4 JANUARI 2009
SABTU & AHAD
JAM 9.00 A.M-5.00 P.M.
*SILA MEMAKAI PAKAIAN YANG MENGIKUT ETIKA PEMAKAIAN DAN SAHSIAH RUPA DIRI PADA HARI PENDAFTARAN TERSEBUT.
*TINDAKAN TEGAS AKAN DIAMBIL BAGI MEREKA YANG TIDAK MEMATUHI ARAHAN TERSEBUT.
SEKIAN TERIMA KASIH,
REGARDS,
MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR (MPPUNISEL)
BAHAGIAN HAL EHWAL PELAJAR (HEPUNISEL)

Thankz kepada yg bagitahu 2, kalau x, xpsl2 pergi daftar ari sabtu ari 2..

Anyway besok kena bangun awal, maybe bertolak pg, before that nak pergi PANTAI DALAM dulu.. Okey la nk kemas baju, baju un x kemas2 ag.. hahaha baguskan... Okeyla bubuye...
Slid down the rainbow at 5:04 AM   0 comments
Where To?
Posts of Note
Books I Want to Read
Get me one of these books and I'll be your loyal friend for life (see below for my email address if you're actually considering the idea - not that I'm expecting you to)...
  • Snakehead
  • Morning is a Long Time Coming
  • Baby Blue
  • Incarceron
  • The Fighting Pit
  • The Hunting Forest
  • City of Flowers
  • A Small Person Far Away
  • Bombs on Aunt Dainty
  • The Other Way Round
  • The Time Withces
  • The Wild West Withches
  • Inkheart
  • Inkspell
  • Inkdeath
  • Heartsongs
  • Midnight's Choice
  • The Princess Bride
  • 1984
  • Wild Blood
  • The Magic Faraway Tree
  • The Folk of the Faraway Tree,
  • The Faraway Tree Stories
  • Old Magic
  • The Notebook
  • Friendship According to Humphrey
  • Necropolis: City of the Dead
  • Wicked of the West
  • The Greek Who Stole Christmas
  • When Santa Fell to Earth
    • ...and lots more...
Links
  • Home
  • Email me! (I'd like that)
  • Wild City Online - Writing Forums
  • Online Book Club
  • FanFiction
  • Life is a Journal
  • Naming Characters
  • Start a Reading Diary
  • Poem of the Week
  • Behind the Book
  • Read Mind Write
  • Blog Listings
  • Backgrounds

  • Books Blogs - BlogCatalog Blog Directory